top of page
  • samsarartphoto

Bali hátizsákkal


Bali - Blue lagoon napfelkelte

Bali tengerpartjai

Balit sziget lévén tengerpartok ölelik körbe, mégis A balis képek tengerpartját nem könnyű megtalálni. Az átlagos tengerpart ugyanis fekete homokos, és eléggé szemetes. Rengeteg köves, sziklás part is található itt, amik gyönyörűek, de fürdésre alkalmatlanok. Fehér homokos álom tengerpartból is akad éppenséggel, de ezek rendszerint tömve vannak külföldiekkel és a turistákra felépített vendéglátó egységekkel. Azért akad néhány gyöngyszem.

Bali tengerpart látképe

Nekem személy szerint a keleti parton található Virgin Beach lett a kedvencem. Ugyan ez a part is tele van éttermekkel és napozó ágyakkal, mégis van valami különleges ezen a parton. Viszonylag kevés a turista, csend és béke érzése szállt rám itt. A part tiszta, nagyon kellemes itt fürdeni. A parton semmilyen szálloda, hostel nincs, és egy meredek dombon lehet megközelíteni, innen a part neve. A dombról a látvány elképesztő mindkét

irányban.

Gyönyörű part még Bingin beach. Meredek sziklafalak, rengeteg lépcsőfok, amik levezetnek a félig köves partra. Mindenfelé sziklafalakba épített házak, éttermek. A látvány lélegzetelállító. Gyönyörű, de a köves part miatt kicsit nehéz fürdeni.

Bali - Bingin beach naplemente

Igazi kis gyöngyszem a Padang bai mellett sétatávra található Blue lagoon. Egy kicsike lagúna, fehér homokkal és itt ott méretes sziklákkal a vízben. Dagálykor tekintélyes hullámok érkeznek, amik miatt ilyenkor veszélyes itt fürdeni. Egyébként csodálatos és csendes öböl, szinte senki nincs itt.

Blue lagoon
Blue lagoon látképe napfelkelte előtt
Bali - Blue lagoon

Changu és Kuta beach igazi turista gyár, rengeteg külföldivel, akik zöme szörfözni és Bintangot (a helyi Arany ászok) vedelni érkezik ezekre a partokra. Tény, hogy szörfözésre tökéletesek errefelé a hullámok, különösen Changu beach-en. Aki ilyesmit forgat a fejében, annak ajánlom, csendre vágyóknak nem.

Egyvalami azonban közös Bali tengerpartjaiban, a mesébe illő naplementék és napfelkelték. Március a monszun időszak végét jelzi itt, ilyenkor már csak ritkán esik az eső, az ég viszont rendszerint kissé felhős. A felhőkkel tarkított égboltra a lemenő nap fénye elképesztő színekkel fest, a képek magukért beszélnek...

Bali tengerpart esti színekben

Bali pálmafák

Bali tengerpart vihar előtt

Bali - séta a parton

150 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page