top of page
  • samsarartphoto

Guruelv - Sri Vasudeva Magyarországon


Ritkán találkozik az ember megvilágosodott mesterrel és azzal a térrel ami őt körbeveszi. Olyan mesterrel pedig még ritkábban, akinek közvetlensége minden falat ledönt bennünk. Sri Vasudeva egyike ezeknek. Volt szerencsém részt venni kétnapos budapesti workshopján az elmúlt hétvégén.

Sri Vasudeva Trinidadban született. 21 éves korában a spirituális útkeresés ösvényére lépve Indiába utazott, ahol megismerkedett a Kundalini jóga tradícióval. 3 év leforgása alatt magában is megtalálta a Kundalini belső erőt, mély spirituális ébredésben volt része. Ez az élmény alapvetően megváltoztatta az életét. 1988-ban megalapította a Blue Star nevű nonprofit szervezetet, melynek fő küldetése a spirituális ébredés elősegítése az egyén és a társadalom szintjén is. 1993-tól kezdve Sri Vasudeva már csak ennek szenteli életét, járja a világot, és előadásokat, elvonulásokat tart, hogy a tudat ébredését segítse.

A két napos workshop folyamán betekintést nyerhettünk többek között a kundalini légzések tudományába, abba, hogyan is szívhatunk magunkba több pránát (életenergiát) a megfelelő légzéssel, illetve hogyan tudjuk tisztítani magunkat az aktív légzések különböző fajtáival. Ezen felül volt szó általánosabb dolgokról is, valamint a mester minden kérdésre nagy odafigyeléssel és közvetlenséggel válaszolt. Az előadásokat pedig élőzenés közös éneklés tarkította, melyek során ősi szanszkrit szövegeket énekeltünk együtt. A szünetekben több kirtan zenei formáció dalait halhattuk élőben.

Rengeteg hasznos és praktikus tanítást kaptunk. Én mégis úgy érzem, hogy a legfőbb tanítás magának a gurunak (mesternek) a jelenléte volt. Az a jelenlét, mely mindannyiunkat körülölelt ott, mely egy olyan teret hozott létre, amiben mindannyian tisztábbnak, fényesebbnek érezhettük magunkat. Ebben a térben minden érthetőbb, világosabb volt, tudatunk egy magasabb szinten tudott működni, tisztábban hallottuk a belső hangot, mely mindig ott van, hogy vezessen minket. Ha pedig mindennek ellenére kétségek gyötörtek, elég volt csak Sri Vasudeva szemébe nézni, rögtön megláttam az Univerzum ragyogását, a szeretetet és abban magamat...

Hasznos linkek a témában :

204 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page